Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di zucchero
- 100 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
- 6 uova medie
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- 30 g di grappa
- 25 g di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1287.5 kJ / 307.7 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 148.3 mg
Alternatywne przepisy
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30p
Riccioli mantovani
1 Std. 20 Min
Crostata alle albicocche
2h
Baci di dama alle nocciole
2 Std. 30 Min
Plumcake al mascarpone
2h
Torta della nonna al cioccolato
1óra 30p
Risotto mele, speck e timo
40p
Biscotti integrali di frutta secca
2h
Crostata ripiena alle mele
2h
Risotto radicchio e uva
40p
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40p
Gelato al melone
15p