Urządzenia i Akcesoria
Bussolà alla vicentina
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette
Składniki
-
125 g di zucchero
-
100 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
-
6 uova medie
-
500 g di farina tipo 00 + q.b.
-
16 g di lievito in polvere per dolci
-
30 g di grappa
-
25 g di granella di zucchero
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Sód
148.3 mg
Białko
8 g
Kalorie
1287.5 kJ /
307.7 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
44.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pane al rosmarino
4 godz.
Focaccia della Befana
5 godz.
Bolo Rei (Torta del Re)
4 godz.
Torta salata radicchio e salsiccia
1 godz. 15 min
Òss de mòrd (Ossa da mordere)
1 godz. 30 min
Crostata alle albicocche
2 godz.
Torta ai frutti rossi
3 godz.
Torta soffice alle albicocche
1 godz.
Crostata di mele
1 godz.
El Schissotto (Pane dei Colli Euganei)
4 godz.
Torta amaretti e mela
2 godz.
Torta ricotta e cocco
1 godz.