
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garniture au fromage à la crème
- 115 g de fromage à la crème coupée en morceaux
- 60 g de beurre non salé coupée en morceaux
- 60 g de sucre à glacer
-
60
g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
lub 60 g de lait entier
Pâte
- 2 c. à thé de levure sèche active
- 170 g d'eau
- 255 g de farine tout usage plus un supplément pour la poussière
- 60 g de sucre
- ½ c. à thé de sel
- 2 c. à thé de cannelle en poudre divisé
- 1 c. à thé de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille divisé
- 60 g de cassonade
- huile antiadhésive en aérosol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 915.6 kcal / 3830.7 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Węglowodany
- 95 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.5 g
- Sód
- 413.9 mg