Gaufre Red Velvet

Gaufre Red Velvet

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
3 portion

Składniki

  • lait entier
    225 g
  • jus de citron fraîchement pressé
    1 c. à soupe
  • bicarbonate de soude
    ½ c. à thé
  • de farine tout usage
    225 g
  • de poudre à pâte
    1 c. à thé
  • poudre de cacao Hollandais (Dutch), non sucrée (voir Conseil)
    1 c. à soupe
  • de sel
    ½ c. à thé
  • de sucre
    30 g
  • œuf de gros calibre
    1
  • extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • huile neutre
    45 g
  • colorant alimentaire rouge
    1 c. à soupe
  • huile antiadhésive en aérosol
  • de fromage à la crème
    60 g
    60 g de crème sure
  • de sucre à glacer
    60 g
  • jus de citron fraîchement pressé
    1 c. à thé
  • de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
    225 g
  • vermicelles de couleur Décorer, décorer

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 930.5 kcal / 3893.2 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 54.8 g
Węglowodany 94.7 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 24.1 g
Sód 885.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...