Frango com parmesão, limão e espirais de curgete - TM6

Frango com parmesão, limão e espirais de curgete - TM6

5.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • curgete c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
    600 g
  • farinha
    20 g
  • peito de frango cortado em tiras (3 cm aprox.)
    600 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    1 c. chá de
  • salsa
    5 pés de
  • queijo parmesão
    50 g
  • alho
    2 dentes de
  • alho-francês cortado em pedaços
    100 g
  • azeite
    25 g
  • limão (raspa e sumo)
    1
  • caldo de galinha líquido (ver dica)
    150 g
  • natas
    300 g
  • colorau
    ½ c. chá de
  • sal de legumes
    ½ c. chá de
    ½ c. chá de sal

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 515.8 kcal / 2158 kJ
Białko 39.1 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Sód 1042.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...