Peixe a vapor de saquê com arroz preto e brócolos

Peixe a vapor de saquê com arroz preto e brócolos

3.9 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 doses

Składniki

  • alho
    1 dente de
  • gengibre fresco cortado em fatias (2 mm aprox.)
    3 cm
  • saquê
    150 g
  • água
    500 g
  • sal
    1 c. chá de
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
  • arroz preto
    200 g
  • brócolos só os floretes
    200 g
  • filetes de peixe sem pele (dourada, robalo, bacalhau, etc.), cortados em 4 pedaços (150-200 g cada aprox.)
    600 - 800 g
  • pimenta preta
    4 pitadas de
  • óleo de sésamo mais 4 c. de chá p/ temperar e pincelar
    10 g
  • sementes de sésamo
    1 c. sopa de
  • cebolo (spring onion) cortado em fatias finas (2 mm aprox.)
    10 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 475.5 kcal / 1989.6 kJ
Białko 37.1 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 751.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...