Wersje kompatybilne
Layered potato and meat pie (Pâté de pommes de terre du Limousin)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 300 g wheat flour
- 160 g unsalted butter, soft, cut in pieces
- ½ tsp salt
- 50 g water
Filling
- 2 garlic cloves
- 2 shallots, cut in halves
- 10 sprigs parsley, leaves only
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 egg yolks
- 200 g sausage meat
- 400 g potatoes, cut in slices (0.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2327.3 kJ / 557.3 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Garlic Cheddar Biscuits
30min
Tuna and Spring Onion Quiche
2h
Cheese and Basil Knots
1h 30min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Pork Pilaf
45min
Meatloaf
1h 20min
Fast meat bread
55min
Beef Stroganoff
45min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Potato Rolls
3 Std. 25 Min
Cheese and Onion Cornbread (Sopa Paraguaya)
1h