Wersje kompatybilne
Layered potato and meat pie (Pâté de pommes de terre du Limousin)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 300 g wheat flour
- 160 g unsalted butter, soft, cut in pieces
- ½ tsp salt
- 50 g water
Filling
- 2 garlic cloves
- 2 shallots, cut in halves
- 10 sprigs parsley, leaves only
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 egg yolks
- 200 g sausage meat
- 400 g potatoes, cut in slices (0.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2327.3 kJ / 557.3 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Steamed chocolate cake with whipped cream
1 Std. 10 Min
Chinese Noodles with Turkey in Plum Sauce
2h 5min
Noodle soup
35 Min
Pulled pork with steamed buns
3 Std.
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Moroccan filled bread rolls (Batbout)
2h 40min
Beef burgers with cheese filling
40min
Hazelnut Chocolate Atole
15min
Piri Piri Chicken with Pickled Curry Beans
3 Std.
Potato, bacon and cheese tortilla
50 Min
Cherry clafoutis
1 Std. 5 Min
Lamb and barley soup
50 Min