Urządzenia i Akcesoria
Layered potato and meat pie (Pâté de pommes de terre du Limousin)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
Shortcrust pastry
-
wheat flour300 g
-
unsalted butter soft, cut in pieces160 g
-
salt½ tsp
-
water50 g
Filling
-
garlic cloves2
-
shallots cut in halves2
-
parsley leaves only10 sprigs
-
salt2 pinches
-
ground black pepper2 pinches
-
egg yolks2
-
sausage meat200 g
-
potatoes cut in slices (0.5 cm)400 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
14.7 g
Kalorie
2327.3 kJ /
557.3 kcal
Tłuszcz
33.3 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
48.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pears in red wine
3 godz. 20 min
Boiled Egg Mode
20 min
Chocolate Stale Bread Muffins
1 godz. 15 min
Tarragon Chicken Quiche
1 godz. 25 min
Ham and Béchamel Croquettes
9 godz. 50 min
Meatloaf with onion gravy
1 godz. 30 min
Spicy Cornbread Gratin
Brak ocen
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 min
Meatballs in Spanish sauce
55 min
Cannelloni
1 godz. 20 min
Ham and zucchini quiche
1 godz. 45 min
Pastitsio
1 godz. 30 min