Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil spray, to grease
- 60 g blanched almonds
- 400 g canned chickpeas, drained and rinsed (approx. 250 g after draining)
- 125 g coconut milk
- 125 g dairy free butter
- 1 tsp natural vanilla extract
- 200 g soft brown sugar
- 60 g Dutch cocoa powder
- ½ tsp gluten free baking powder
- 100 g gluten free flour
- 150 g dark chocolate (70% cocoa), roughly chopped, plus extra to sprinkle
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 9 portions
- Kalorie
- 17486.4 kJ / 4163.4 kcal
- Białko
- 61.2 g
- Węglowodany
- 425.5 g
- Tłuszcz
- 245.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 98 g
- Błonnik
- 39.7 g
- Sód
- 1612.9 mg
Alternatywne przepisy
Black bean brownies (Toddlers and beyond)
25h 20 min
Magnolia Kitchen pear and ginger loaf
1h 55min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2 Std. 15 Min
Caramel almond cashew slice (Post-natal)
2 godz. 30 min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2 Std.
Apple cinnamon muffins
40 min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15min
Basic muffin mix
30 min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50 Min
Cinnamon buns
3 Std. 5 Min
Better banana cake
45 Min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28h 15min