Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g water
- 8 dried chillies, deseeded
- 3 tsp white peppercorns
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp coriander seeds
- 15 garlic cloves
- 60 g shallots
- 4 sprigs fresh coriander, roots only
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 20 g fresh galangal (lengkuas)
- ½ kaffir lime, zest only
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 10 g salt
- 80 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 5263 kJ / 1258 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 36 g
- Sód
- 4047 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Chicken
1h
Red Thai Curry Paste
25 Min
Yu wan tang (fish ball soup)
40p
Beef rendang
6h 20min
Vada
2 Std. 35 Min
Sambal chilli
35 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40p
Nyonya Spice Paste
15 min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1h
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1h
Curry Fish
35 Min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 Min