Tamarind Pork Curry

Tamarind Pork Curry

4.7 71 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • pork shoulder loin cut in strips (1 cm)
    600 g
  • fish sauce
    2 tbsp
  • hot water
    100 g
  • tamarind paste adjust to taste
    1 - 2 tbsp
  • onions
    80 g
  • shallots
    100 g
  • garlic cloves
    10 g
  • dried chillies soaked to soften
    4 - 6
  • fresh red chillies
    4 - 6
  • fresh ginger
    10 g
  • galangal
    10 g
  • water
    20 g
  • oil
    40 g
  • fresh lemongrass
    2 stalks
  • curry powder
    2 - 3 tbsp
  • kaffir lime leaves shredded
    2
  • fresh coconut milk
    180 g
  • salt
    1 tsp
  • lump sugar
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19 g
Kalorie 1527 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...