Cranberry and rosemary chutney

Cranberry and rosemary chutney

4.9 101 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
945 g

Składniki

  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • raw sugar
    220 g
  • red wine vinegar
    125 g
  • water
    185 g
  • fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
    4 sprigs
  • cinnamon quill
    1
  • whole black peppercorns
    10
  • fresh bay leaf or dried bay leaf
    1
  • ground nutmeg plus extra to taste
    ¼ tsp
  • dried cranberries
    340 g
  • sea salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 945 g

Kalorie 1871 kcal / 7843 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 453.6 g
Błonnik 30.2 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 349.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...