Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de noisettes
- 85 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 110 g de sucre en poudre
- 3 jaunes d'œufs
- 1 œuf
- 180 g de farine de blé
- 180 g de chocolat noir, en morceaux
- 170 g de crème
- 8 poires coupées en morceaux de la taille de la goulotte (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1920.7 kJ / 459.1 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 21.7 mg
Alternatywne przepisy
Sablés viennois
45 min
Petites chouquettes
40 min
Biscuits chocolatés au beurre
1 godz.
Tarte aux noisettes et chocolat
3h 15 min
Galette de ratatouille
1 Std. 30 Min
Coque croustillante au chocolat et à la framboise
4hod. 20min
Rochers coco et chocolat
35 min
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6 godz. 30 min
Cheesecake speculoos et caramel
2h 45 min
Gâteau marbré à la vapeur
1 Std. 40 Min
Tiramisu facile aux fraises
20 min
Flan à la noix de coco
1 godz. 15 min