Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de chocolat blanc, en morceaux
- 50 g de noix décortiquées
-
400
g de fraises
lub 400 g de fraises surgelées - 4 pommes non épluchés, coupées en morceaux de la taille de la goulotte (voir "Conseil(s)")
- feuilles de menthe fraîche, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1153.8 kJ / 275.8 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 14.3 mg
Alternatywne przepisy
Sauce au floc rouge et chocolat
1ωρ. 10 λεπτ.
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 Std. 30 Min
Fraisier
15h
Bûche roulée noisette-café
1ωρ. 20 λεπτ.
Wedding cake "Bonheur partagé" de Laetitia (Finale Thermostars 2017)
2 godz. 30 min
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4 Std.
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Macarons coco-chocolat blanc
5 godz. 5 min
Macarons saveur mojito
26 godz. 30 min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3 Std. 30 Min
Number cake du Nouvel An
3 Std.
Gâteau mousse au praliné
13 Std.