Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 140 g de beurre doux, en cubes
- 1 gros œuf de poule (63-73 g)
- 2 jaunes d'œufs, de gros calibre
- 225 g de chocolat noir, en morceaux
- 255 g de farine de blé
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 592.5 kJ / 141.6 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 44.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Biscuits au citron
55min
Petits sablés au chocolat, cacao et fleur de sel
2 godz. 30 min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Pain rapide
1 godz. 15 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 godz.
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Chouquettes du goûter
35min