Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème anglaise
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 450 g de lait demi-écrémé
Les blancs en neige
- 30 g de sucre en poudre
- 6 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 30 g de caramel liquide
-
25
g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées ou effilées,
(opcjonalnie)
lub 25 g de copeaux de chocolat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1008 kJ / 240 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Cookidoo à table 2023 10 Przepisów, Francja
-
Guyappymix 11 Przepisów, Francja
-
L'eau à la bouche (LEAB) 10 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Mon atelier Thermomix® 12 Przepisów, Francja
-
Starmix 11 Przepisów, Francja
-
Sweet Home 10 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Bouchées boudin-pomme
1 Std. 30 Min
Délice de foies au riesling
2hod. 50min
Foie gras de canard
72 godz.
Tuiles aux amandes
25 dk
Œufs au lait
50 dk
Gougères
40 dk
Crème anglaise
10 dk
Iles flottantes
1sa
Cannelés
13h 45min
Crème brûlée
2 godz. 40 min
Meringue classique
3h 25min