Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g light soy sauce, adjust to taste (see tips)
- 10 g dark soy sauce
- 30 g oyster sauce
- ¼ tsp sugar
- ¼ tsp white pepper powder
- 3 garlic cloves
- 40 g shallots
- 1 - 2 bird's eye chillies (chilli padi)
- 30 g cooking oil
- 200 g dried noodles
- 1500 g hot water, to soak noodles
- 200 g choy sum (sawi), cut in sections
- 50 g carrots, shredded (see tips)
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 425 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sticky pork belly with jasmine rice
1 Std.
One Pot Chicken Rice
50min
Lamb biryani with vegetable curry
1 Std. 30 Min
Egg Salad Sandwiches
35min
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
30min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min
Chinese-style chicken
25 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45min
Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom
20 Min
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1 Std. 30 Min
Cheese and bacon rolls
2h