Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g light soy sauce, adjust to taste (see tips)
- 10 g dark soy sauce
- 30 g oyster sauce
- ¼ tsp sugar
- ¼ tsp white pepper powder
- 3 garlic cloves
- 40 g shallots
- 1 - 2 bird's eye chillies (chilli padi)
- 30 g cooking oil
- 200 g dried noodles
- 1500 g hot water, to soak noodles
- 200 g choy sum (sawi), cut in sections
- 50 g carrots, shredded (see tips)
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 425 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stir Fried Whole Fish
20 min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 Min
Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom
20 min
One Pot Chicken Rice
50 Min
Hand Ripped Cabbage
20 min
Garlic, olive oil and chilli spaghetti
30 Min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 godz. 25 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15min
Sticky pork belly with jasmine rice
1 Std.
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1 Std. 30 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min