![Crispy Roast Pork Belly Crispy Roast Pork Belly](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9955e78b040b3186e85bfb2c5df92580/Derivates/063a828d1d49f295ddd3108e5bea37a9dd3c5b77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g pork belly, with skin (13 cm x 15 cm), skin pierced with a sharp knife
- 3 tbsp salt
- 1 tsp sugar
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp five-spice powder
- 1000 g water
- 1 tbsp white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 566 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2627 mg
Alternatywne przepisy
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 Min
Sweet and Sour Pork Ribs
40 Min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Ginger Pork
25 Min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1sa 5 dk
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 Min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 godz. 40 min
Braised pork belly
55 Min