![Fish soup Fish soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4FC95C85-C1C5-4CD1-934F-AF5A769CD6D3/Derivates/9F3DD3FE-B477-493F-B1B6-C629FDFDF8FB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 250 g unpeeled raw prawns
- 2 garlic cloves
- 150 g brown onion, cut into pieces
- 100 g green capsicum, deseeded and cut into pieces
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 3 sprigs fresh coriander, plus extra leaves for garnishing
- 200 g tomato passata
- 50 g olive oil
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 1 long red chilli, thinly sliced and deseeded if preferred
- 60 g basmati rice
- 500 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 300 g skinless, firm white fish fillets
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1365.5 kJ / 325 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1007.9 mg
Alternatywne przepisy
Vienna sausages with split pea soup
1u. 10min
Garlic prawns
25min
Turmeric fish
30min
Seafood bisque
1u. 10min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30min
Russian beetroot salad
1u. 10min
Hot and sour prawn soup
45min
Baked masala fish
1h 15 min
Seafood rice
1h 15 min
Prawns with coriander coconut rice
35min
Prawn and saffron risotto
30min