![Brazilian Cheese Puffs Brazilian Cheese Puffs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E015224E-C847-41D1-8E71-0996F4508C97/Derivates/2D9FAE25-00C7-4821-BE78-588930E67509.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 70 g Gruyère cheese, cut in pieces (3 cm)
- 160 g full cream milk
- 60 g cooking oil
- 1 egg
- 170 g tapioca flour
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 296 kJ / 70 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 120 mg
Alternatywne przepisy
Brioche hot cross buns
2ч. 30 мин.
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Festive camembert wreath
1 godz. 50 min
Brazilian cheese puffs
20min
Celery leaf gremolata
5 min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Fruity dream (TM6)
10 min
Cooked mayonnaise
5 min
Natural yoghurt (Varoma method)
13hod.