![Homemade sausages Homemade sausages](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8c21f214-7998-4dc4-8d13-fed4c3de2267/Derivates/c4d9c589-71e4-47fa-8f59-953347dfb576.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 750 g boneless pork belly, skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 250 g boneless pork shoulder, skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 500 g pork scotch fillet, untrimmed, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 500 g beef chuck steak or gravy beef, untrimmed, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 100 g pork fat, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 60 g water
- 2 tbsp dried mixed herbs of choice, to taste
- 2 tsp ground black pepper
- 1 tbsp sea salt
- sausage casings (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1410.2 kJ / 337 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 340.2 mg
Alternatywne przepisy
Dave Barbaro's spiced pork sausages
40 Min
Roasted Potato Salad
1 Std.
Barbecued pork ribs
Brak ocen
Meringue Ghosts
Brak ocen
Peanut Butter Banana Dream
35min
Chocolate Babka
3h
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Apple tart (Thermomix® Cutter)
1 Std.
Sticky Toffee Puddings (Metric) (TM6)
1 Std.
Bananas with spiced caramel sauce
1h 50min
Perfect steak with sauce Bernaise
35min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min