Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g water
- 60 g pak choy
- 250 g yellow noodles
- 8 quail eggs
- 25 g fresh red chilli
- 6 - 7 dried chillies, soaked to soften
- 60 g vegetable oil
- 45 g torch ginger flower, cut in thin slices (see Tips)
- 1 ¼ tsp curry powder
- 45 g dried shrimp (ebi shrimp)
- 60 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 60 g coconut milk
- 1 tsp sea salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp Chicken stock paste
- 4 raw tiger prawns (approx. 200 g)
- 60 g firm tofu, cut into pieces
- 60 g lemon basil leaves (see Tips)
- 60 g fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2541.7 kJ / 607.5 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1041.4 mg
Alternatywne przepisy
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Japanese sizzling hotplate tofu
45 Min
Sambhar Masala
25 Min
Baked masala fish (MEATER+®)
1 Std. 15 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Yasai Yaki
25 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
All-in-one chicken congee
35 dk