Singapore Chilli Crab

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • cooking oil
    100 g
  • dried chilli soaked to soften
    4
  • fresh red chillies cut in half
    2
  • garlic cloves
    5
  • shallots
    50 g
  • bird's eye chilli (chilli padi)
    2
  • dried shrimp soaked
    10 g
  • roasted shrimp paste (belacan)
    5 g
  • tamarind paste
    1 tbsp
  • salt
    1 tsp
  • water plus 4 tbsp water
    500 g
  • tomato ketchup
    70 g
  • sugar
    15 g
  • chicken stock powder, homemade
    1 tsp
  • medium crabs cut into 5 pieces
    2
  • cornflour (starch)
    2 tbsp
  • eggs beaten
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 720.8 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 1839.9 kJ / 439.8 kcal
Tłuszcz 35.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...