Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (4-5 cm)
- 10 g light soy sauce
- 1 - 2 tsp sesame oil, dark (roasted)
- 200 g long grain white rice, rinsed and drained
- 1600 g water
- 2 century eggs, washed (see tips)
- 2 salted eggs, cooked, shell removed and cut in cubes
- 2 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 2 tsp salt
- 1 pinch white pepper powder
- 10 g fresh ginger, finely shredded
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped, to garnish
- 2 sprigs spring onions, finely chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 973 kJ / 233 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teochew Seafood Porridge
45 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Homemade Pandan Kaya
55min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 dk
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Stir fried broccoli with carrot
15 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Nyonya Fish Maw Soup
1sa 10 dk
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Chicken Porridge
1sa 10 dk