Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g courgettes, ends trimmed, if large, trimmed in a circular shape to fit blade width (see tips)
- 4 salmon fillets, fresh, skinless (approx. 150-200 g each)
- 1 lemon, juice of ½ and 4 slices (5 mm)
- ½ tsp fine sea salt
- 20 g fresh parsley leaves, plus extra roughly chopped for garnishing
- 4 garlic cloves
- 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, 30 g oil reserved
- ½ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 469.5 mg
Alternatywne przepisy
Demo Recipe 3 - Red Pepper and Tomato Soup
30 dk
Spiralized Sweet Potato Latkes
55min
Crunchy Potato Sticks (TM6)
25 dk
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15 min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 dk
Furikake Seasoning
1h 5min
Onion Tart (TM6)
1sa
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1sa 15 dk
Miso Carbonara Udon
25 dk
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1sa
Berry Foam
10 dk