Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 oz green tomatillos, husks and stems removed, rinsed, quartered
- 4 oz white onions, cut into wedges
- 4 jalapeño chilies, stems removed (see Tip)
- 1 oz fresh cilantro, leaves only
- 1 garlic clove
- 1 dried 'chile de árbol' chili
- 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 3 oz
- Kalorie
- 159.2 kJ / 38.1 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 424.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz con leche (Rice Pudding)
3 Std.
Brazilian Limeade
10min
Parmesan Rind Marinara
1h 15 min
Margarita
10min
Snapper with Spiced Oil
Brak ocen
Spiralized Butternut Squash with Italian Sausage, Gorgonzola and Walnuts
Brak ocen
Chunky Guacamole
10min
Lemon Feta Dressing
5min
Pico De Gallo
15min
Cilantro Lime Sauce
10min
Bourbon Pecan Pie with Cinnamon Roll Crust
4 godz. 35 min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5h 20 min