![Fresh Tomatillo Salsa Fresh Tomatillo Salsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b142dced3d95d6800f5e6548c6936c45/Derivates/75a74b705dc598d418ae7f2a1645bb2c81a19968.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 oz green tomatillos, husks and stems removed, rinsed, quartered
- 4 oz white onions, cut into wedges
- 4 jalapeño chilies, stems removed (see Tip)
- 1 oz fresh cilantro, leaves only
- 1 garlic clove
- 1 dried 'chile de árbol' chili
- 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 3 oz
- Kalorie
- 159.2 kJ / 38.1 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 424.1 mg