Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 24 oz chicken thighs, boneless and skinless, halved, lengthwise
- 1 tsp salt
- 1 tsp dried Mexican oregano
- 1 tsp paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
Broth
- ½ tsp salt
- 2 dried 'chile de árbol' chilies, stems and seeds removed
- 2 dried ancho chilies, stems and seeds removed
- 3 dried guajillo chilies, stems and seeds removed
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 32 oz chicken stock
- 25 oz canned hominy, drained and rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1705 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40 Min
Pozole Rojo
2 Std. 5 Min
Chicken Fajita Soup
50 Min
Tortilla Soup
25 min
Mexican Creamed Corn
30 Min
Chimichurri Steak Pita Sandwich
40 Min
Tinga de Pollo (TM6)
40 Min
Beef Barbacoa
2h
Jalapeño Poppers
1 Std.
Baked Crab Dip
15 min
Spinach and Artichoke Dip
20 Min
Ancho-Cranberry Turkey Enchiladas
1 Std. 10 Min