![Biltmore Chicken Posole Biltmore Chicken Posole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F17D712-7A18-46A4-A851-7A280A979AE1/Derivates/adeb2170-59b2-4050-af02-42722afdd698.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz extra virgin olive oil
- 24 oz chicken thighs, boneless and skinless, halved, lengthwise
- 1 tsp salt
- 1 tsp dried Mexican oregano
- 1 tsp paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
Broth
- 3 dried guajillo chilies, stems and seeds removed
- 2 dried ancho chilies, stems and seeds removed
- 2 dried 'chile de árbol' chilies, stems and seeds removed
- ½ tsp salt
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 32 oz chicken stock
- 25 oz canned hominy, drained and rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1705 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Texas Chili
1hod. 10min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10min
Texas Caviar
15 分钟
Beef Tenderloin with Parmesan Horseradish Sauce
55 Min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min
Carnitas
50 Min
Pozole Verde
2h
Margarita with Citrus Dust
30 Min
Tortilla Soup
25 dk
Chicken Enfrijoladas
50 Min
Ceviche
1hod. 10min
Pozole Rojo
2hod. 5min