Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
TM6

Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)

4.8 (26 ocen)

Składniki

  • 21 oz skirt steak, cut into 2-3 pieces
  • 5 oz red onions, cut into wedges
  • 1 stalk celery, cut into pieces
  • 4 garlic cloves, divided
  • 1 dried bay leaf
  • 4 tsp dried oregano, divided
  • 2 tsp salt, divided
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 45 oz water
  • 4 oz red onions, cut into strips (¼ in.)
  • 4 oz green bell peppers, cut into strips (¼ in.)
  • 4 oz red bell peppers, cut into strips (¼ in.)
  • 1 tsp paprika
  • ½ oz olive oil
  • 10 ½ oz tomato sauce
  • fresh cilantro leaves, to garnish
  • cooked rice, to serve (see Tip)
  • lime, cut into wedges to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
822.5 kJ / 196.6 kcal
Białko
23.2 g
Węglowodany
10.5 g
Tłuszcz
7.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
2.9 g
Sód
1109.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy