Urządzenia i Akcesoria
Tuna Tartare
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
Sushi Rice
-
sushi rice14 oz
-
water plus extra, cold, to rinse32 oz
-
rice wine vinegar4 oz
-
vegetable oil1 tbsp
-
sugar to taste1 oz
-
salt (opcjonalnie)1 pinch
Tuna Tartare
-
lime1
-
sushi grade tuna cubed (1 in.)10 oz
-
mirin1 tsp
-
ponzu sauce2 tsp
-
soy sauce plus extra to serve1 ½ tsp
-
toasted sesame oil½ tsp
-
wasabi plus extra to serve1 tsp
-
fresh ginger grated1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground white pepper¼ tsp
-
ripe avocado thinly sliced1
-
black sesame seeds to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
18 g
Kalorie
1707 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Back to Basics
9 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1 godz.
Pico De Gallo
15 min
Guacamole
5 min
Salmon Tartare
10 min
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10 min
Warm Bacon and Shallot Vinaigrette
25 min
Shrimp Sauté
25 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10 min
Guacamole (TM5/6 Metric)
5 min
Ceviche
1 godz. 10 min
Spinach and Artichoke Dip
20 min