![Tomatillo Salsa Tomatillo Salsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e63d4225-c7eb-4c32-a152-507faa370a68/Derivates/19517b96-b5bc-4b7c-a271-733f81b5d8e5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz yellow onions, quartered (approx. 1 medium)
- 4 garlic cloves
- 1 serrano chili, stem removed
- ½ oz olive oil
- 16 oz green tomatillos, husked, stems removed, quartered (approx. 6 - 7 large tomatillos)
- ½ oz cilantro, leaves and tender stems
- 1 oz lime juice (approx. 1 lime)
- 1 tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 81.9 kJ / 19.6 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 111.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Tamales Verdes
2 Std. 55 Min
Pozole Blanco
1h 40min
Tortilla Soup
25 min
Fish Carnitas
20 min
Chicken Mole
50 dk
Avocado Tomatillo Salsa
10min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10min
Spinach and Artichoke Dip
20 min
Pozole Rojo
2hod. 5min
Marinara Sauce
40 min
Cantina Salsa
5 Min