Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz baby gold potatoes
- 21 oz water, plus extra to cover potatoes
- 3 ½ oz oil divided, plus 1 tsp to peel potatoes
- 1 tsp salt, divided, to taste
- 4 oz white onion, cut into pieces
- 8 oz Roma tomatoes, quartered
- 4 oz red bell pepper, cut into pieces
- ½ bunch cilantro leaves
- 4 garlic cloves
- 1 oz tomato paste
- 21 oz ground beef, broken into chunks
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp dried parsley
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp dried oregano
- 4 oz green olives, pitted
- 2 oz raisins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2181 kJ / 521.3 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 768.8 mg
Alternatywne przepisy
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4h 20min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5hod. 5min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45min
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35 min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45min
Arroz con Leche Cubano (Rice Pudding)
1h 5 min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 godz. 10 min
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Meat Sauce
1h 45 min
Stuffed Chicken with Peanut Pipián
50min
Chicken Meatballs with Creamy Tomato Sauce
1h 5 min
Tinga de Pollo (TM6)
40min