Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym

Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym

4.7 360 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
420 g

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • miodu
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 - 15 g
  • suszonych płatków chili
    ½ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
    1 szczypta
  • sera feta w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
    150 g
  • przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • ziaren sezamu, prażonych
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 312.5 kcal / 1307.7 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 14.1 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 604.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...