Urządzenia i Akcesoria
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
420 g
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
50 g miodu
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
200 g sera feta w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
150 g sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, prażonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
604.4 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1307.7 kJ /
312.5 kcal
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
14.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 godz. 45 min
Przyprawa za'atar
5 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Kremowy dip z fety
5 min