
Urządzenia i Akcesoria
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
420 g
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
miodu50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 15 g
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku1 szczypta
-
sera feta w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki200 g
-
sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki150 g
-
przyprawy za'atar (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
ziaren sezamu, prażonych1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
312.5 kcal /
1307.7 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
14.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Sód
604.4 mg