Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
TM6 TM5

Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym

4.8 (212 ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 50 g miodu
  • 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do smaku
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do smaku
  • 200 g sera feta, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
  • 150 g sera mascarpone, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu, prażonych

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
1307.7 kJ / 312.5 kcal
Białko
9.1 g
Węglowodany
14.1 g
Tłuszcz
25.2 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Błonnik
0.2 g
Sód
604.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy