Urządzenia i Akcesoria
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 kawałków
Składniki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
200 g cukru
-
250 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
43.2 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1349 kJ /
322.4 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Fondant czekoladowy
50 min
Tiramisu na kawie zbożowej
5 godz. 25 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Klasyczne brownie
50 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Bananowe brownie
40 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Magdalenki z herbatą matcha
45 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min