Urządzenia i Akcesoria
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 kawałków
Składniki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
200 g cukru
-
250 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
43.2 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1349 kJ /
322.4 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fondant czekoladowy
50 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Klasyczne brownie
50 min
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3 godz. 30 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 godz. 25 min