Urządzenia i Akcesoria
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 kawałków
Składniki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
200 g cukru
-
250 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
43.2 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1349 kJ /
322.4 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baskijski sernik pistacjowy
9 Std.
Sernik baskijski
3 Std. 15 Min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 Min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 Std.
Fondant czekoladowy
50 Min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 Min
Trufle rumowo-cynamonowe
45 Min
Klasyczne brownie
50 Min
Ciasto czekoladowe
50 Min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Brookies (ciasteczkowe brownie)
3 Std.
Brownie z krówkami
50 Min