
Urządzenia i Akcesoria
Chocolate pecan pie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting250 g
-
white sugar60 g
-
unsalted butter chilled and cut into pieces150 g
-
egg yolk1
-
cold water40 g
Filling
-
dark chocolate chips100 g
-
pecan halves300 g
-
unsalted butter cut into pieces30 g
-
white sugar80 g
-
brown sugar80 g
-
pure maple syrup plus extra for brushing50 g
-
eggs2
-
egg yolks3
-
natural vanilla extract1 tsp
-
cream or ice cream, to serve
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
830.2 kcal /
3487 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
59.4 g
Węglowodany
64.6 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Sód
43.9 mg