Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 60 g white sugar
- 150 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 1 egg yolk
- 40 g cold water
Filling
- 100 g dark chocolate chips
- 300 g pecan halves
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 80 g white sugar
- 80 g brown sugar
- 50 g pure maple syrup, plus extra for brushing
- 2 eggs
- 3 egg yolks
- 1 tsp natural vanilla extract
- cream or ice cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3487 kJ / 830.2 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 59.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 43.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Bee sting cake
6 Std. 50 Min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3h 10min
Chocolate berry baked Alaska
8 Std. 20 Min
Spiced cherry brioche wreath
2h 20 min
Speculaas
1h
Flaky filo fingers
1h 30min
Torta caprese with raspberry jelly
2h
Jaffa madeleines
30 min
Classic lemon tart
3h 10min
Almond and pear tart
40 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h