Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 60 g white sugar
- 150 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 1 egg yolk
- 40 g cold water
Filling
- 100 g dark chocolate chips
- 300 g pecan halves
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 80 g white sugar
- 80 g brown sugar
- 50 g pure maple syrup, plus extra for brushing
- 2 eggs
- 3 egg yolks
- 1 tsp natural vanilla extract
- cream or ice cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3487 kJ / 830.2 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 59.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 43.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leek and ham tart
1 godz. 55 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 Min
Chocolate Hazelnut Blondies
45 Min
Moroccan bundt
1h 20min
Triple chocolate layer cake
5u. 20min
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Mini lemon curd tarts
2h 20min
Brioche fruit tarts
4h
Plum Lattice Tart
2h 20min
Chocolate Souffles
50 Min
Simple chocolate hazelnut cake
1 Std. 15 Min
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min