Urządzenia i Akcesoria
Almond pastry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
400 g
Składniki
-
raw sugar or Rapadura sugar30 g
-
blanched almonds30 g
-
plain flour210 g
-
butter chilled and cut into pieces (3-4 cm)130 g
-
mixed spice½ tsp
-
sea salt1 pinch
-
egg yolk1
-
water or orange juice3 - 4 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 400 g
Sód
155.9 mg
Białko
31.4 g
Kalorie
8502.9 kJ /
2032.2 kcal
Tłuszcz
126.9 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
69.7 g
Węglowodany
196.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Macadamia and Parmesan biscuits
25min
Baking powder
5min
Strawberry jam
55min
Rustic bread
2h
Orange Campari marmalade
1h 35min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Rosewater madeleines
30min
Steamed ginger puddings
40min
Citrus marmalade
2h 20min
Sago plum pudding
28h 15min
Mixed berry jam
50min
Orange and almond cake
2h 20min