![Almond pastry Almond pastry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/587D7CCA-09A5-4D84-A423-198ADCFFA495/Derivates/DBEC22E9-ECFE-471F-A25B-7330E9E3582E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g raw sugar or Rapadura sugar
- 30 g blanched almonds
- 210 g plain flour
- 130 g butter, chilled and cut into pieces (3-4 cm)
- ½ tsp mixed spice
- 1 pinch sea salt
- 1 egg yolk
- 3 - 4 tsp water or orange juice
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 8502.9 kJ / 2032.2 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 196.2 g
- Tłuszcz
- 126.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 69.7 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 155.9 mg
Alternatywne przepisy
Choux pastry
2h
Quick almond biscuits
35 Min
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 min
Mango lassi
5min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1h 20min
Star anise and cinnamon syrup
45 Min
Ricotta fruit tart
1 godz. 30 min
Gluten free fresh fruit and cream cheese tarts
3h 50min
Steamed ginger puddings
40 Min
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 Min
Crème anglaise
15 Min
Wholemeal spelt pastry
35 Min