Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g raw sugar or Rapadura sugar
- 30 g blanched almonds
- 210 g plain flour
- 130 g butter, chilled and cut into pieces (3-4 cm)
- ½ tsp mixed spice
- 1 pinch sea salt
- 1 egg yolk
- 3 - 4 tsp water or orange juice
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 8502.9 kJ / 2032.2 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 196.2 g
- Tłuszcz
- 126.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 69.7 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 155.9 mg
Alternatywne przepisy
Lemon tart
2h 15min
Sour cream pastry
25 min
Steamed lemon cake
2 godz. 20 min
Apple cake
1h
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Mango truffles, strawberry spheres and white chocolate crumble
11 Std. 30 Min
Saint-Honore
2h 45min
Pork pies
2 godz. 20 min
Hazelnut torte
3h 15min
Festive fruit cake
30h 55min
Quick almond biscuits
35 min
Whole orange cake with spiced syrup
2 godz. 20 min