Urządzenia i Akcesoria
Almond pastry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
400 g
Składniki
-
raw sugar or Rapadura sugar30 g
-
blanched almonds30 g
-
plain flour210 g
-
butter chilled and cut into pieces (3-4 cm)130 g
-
mixed spice½ tsp
-
sea salt1 pinch
-
egg yolk1
-
water or orange juice3 - 4 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 400 g
Sód
155.9 mg
Białko
31.4 g
Kalorie
8502.9 kJ /
2032.2 kcal
Tłuszcz
126.9 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
69.7 g
Węglowodany
196.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 min
Almond thins
25 min
Lemon Curd
1 godz.
Lemon Curd
5 min
Steamed ginger puddings
40 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Crème caramels
7 godz. 45 min
Lemon Curd
1 godz.
Rosewater madeleines
30 min
Chocolate custard mille feuille
8 godz. 15 min
Plum and cherry paste
5 godz. 15 min