Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2669.7 kJ / 635.6 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 108.7 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 34.3 g
- Sód
- 8.4 mg
Alternatywne przepisy
Rustic Sourdough Bread
28sa 10 dk
Spelt bread
26 godz.
Caraway rye bread
18h 20min
Fruit and nut loaf
27h 50min
Rye seed loaf
28sa 10 dk
Dehydrating and Reactivating Sourdough Starter
120sa 5 dk
Rye sourdough baguettes
27h 20min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Sourdough Ciabatta
9 godz. 25 min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min
Sourdough pizza base
3 Std. 5 Min
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min