![Gluten free choux puffs with Swiss meringue Gluten free choux puffs with Swiss meringue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFD21AB4-E2CE-45D3-92CA-FB19FB5D49A9/Derivates/57386FE1-727C-488B-8A93-20DF65FFB5B0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux puffs
- 250 g water
- 1 pinch salt
- 120 g salted butter, cut into pieces
- 70 g potato starch
- 90 g white rice flour (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs
Swiss meringue
- 100 g white sugar
- 2 egg whites
- 1 tsp lemon juice
- 1 pinch salt
- ½ tsp vanilla bean, split into halves lengthways and seeds scraped
- 1 - 2 drops natural pink food colouring (optional)
- pure icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 242.6 kJ / 57.8 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 48.5 mg
Alternatywne przepisy
Choux pastry
2小时
Almond milk jellies with fruit coulis
4h 55min
Chocolate ganache
20 分钟
Profiteroles
2小时
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30h
Honeycomb
1h 30min
Strawberry and rose water macarons
2h 50min
Gluten free shortcrust pastry
1hod. 40min
Almond biscotti
3hod. 30min
Almond pastry
25min
Raspberry and vanilla marshmallows
2 Std. 15 Min
Nougat
3 Std. 45 Min