Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel sauce
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g water
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
Salted caramel ice cream
- 500 g milk
- 150 g pouring (whipping) cream
- 25 g white sugar
- 5 egg yolks
- 1 tsp sea salt flakes
Hazelnut praline
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Crème brûlée
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 50 g malt extract
- 50 g caster sugar
- 7 egg yolks
- water, for baking
- caster sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3549.9 kJ / 845.2 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 60.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 199.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Lemon meringue pie
3h
Vanilla ice cream
12h
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM5)
2 godz.
Crème pâtissière
15min
Crème Pâtissière
15min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6)
3h 35min
Liquorice ice cream
8 Std. 30 Min
Crème caramels
7h 45 min.
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25min
Classic lemon tart
3h 10 min
Meringues
5h