Gâteau aux pommes et aux dattes sans gluten

3.9 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 parts

Składniki

  • 240 g de riz complet
    240 g de riz blanc à grain court
  • 100 g de dattes dénoyautées
  • 140 g de pommes en quartiers
  • 60 g d'huile d'olive et un peu pour le moule
  • 1 ½ c. à café de levure chimique
  • 1 c. à café de bicarbonate de sodium
  • 1 c. à soupe de cosse de psyllium en poudre
  • ½ c. à café de sel
  • 80 g de noix décortiquées
  • 4 œufs
  • 100 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 163.8 kcal / 685.2 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 19.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 204.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...