
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g beurre mou et un peu pour le moule
- 350 g farine de blé et un peu pour le moule
- 290 g de sucre en poudre
- le zeste de 2 citrons jaunes non traités
- 4 œufs
- 350 g de farine de blé
- 10 g de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 230 g de lait ribot
- le jus de 2 citrons jaunes
- 350 g de myrtilles fraîches ou surgelées
- sucre glace pour le décor
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 568.1 kcal / 2377 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Węglowodany
- 77.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Sód
- 210.5 mg