Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 80 g de cebolla
- 5 g de jengibre fresco
- 1 cucharadita de curry en polvo
- 25 g de aceite de oliva
- 300 g de pulpa de calabaza, en trozos
- 400 g de zanahoria, en trozos
- 600 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de leche de coco
- 1 cucharadita de hojas de tomillo fresco
- crutones, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 672 kJ / 160 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de apio
50 dk
Sopa de zanahoria, naranja y jengibre (La soupe des amoureux)
25 min
Sopa de cebolla
1 Std. 10 Min
Crema de brócoli y manzana verde
35 dk
Crema de zanahoria y jengibre
55 dk
Crema de cilantro
30 Min
Crema de coliflor con piñones
40 dk
Sopa de berenjena asada
40 dk
Vichyssoise
40 dk
Crema de zanahoria con coco y jengibre
30 Min
Baba ganoush
40 dk
Crema de calabaza rostizada
1h 50min