![Peanut butter gelato (Gelato Messina) Peanut butter gelato (Gelato Messina)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A3D0E8A3-46B2-4467-9C0D-A5BAB2176152/Derivates/BCF6658C-FA48-4FA9-AE64-8CF7C4031FE2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peanut butter
- 150 g roasted salted peanuts
- 30 g peanut oil, to taste
Peanut butter gelato
- 650 g full cream milk
- 140 g caster sugar
- 50 g skim milk powder
Peanut bark
- 50 g roasted salted peanuts
- 150 g dark chocolate chips
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392 kJ / 569 kcal
- Białko
- 16.296 g
- Węglowodany
- 54.258 g
- Tłuszcz
- 33.027 g
- Błonnik
- 2.527 g
Alternatywne przepisy
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48h 20 min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
English muffins
3klst 10 min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter)
6 Std. 10 Min
Finger lime tarts
2hod. 30min
Spiced apple liqueur
168h 10 min
Mixed grain risotto
1 Std. 25 Min
Creamy yoghurt ice cream
24h 10min
Non-dairy Mexican chocolate ice cream
12h 20min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2 Std.
Blackberry frozen yoghurt
12h 5min