Urządzenia i Akcesoria
Polsterzipfl
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
30 Stück
Składniki
-
Ei (Größe M)1
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Magertopfen250 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Zitronenschale, gerieben2 TL
-
Salz1 Prise
-
400 g Marillenmarmelade, (1 Glas)Ribiselmarmelade (1 Glas)400 g
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
43 mg
Białko
2 g
Kalorie
578 kJ /
138 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Topfengolatschen
50 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min