
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruche ciasto
- 150 g cukru
- 350 g mąki pszennej
- 200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa
- 5 jajek
- 200 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 1000 g twarogu, tłustego w kostce, pokrojonego na kawałki
- 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 20 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 376.8 kcal / 1576.6 kJ
- Białko
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Sód
- 362.4 mg