Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocny chrzan z migdałami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 słoiki
Składniki
-
500 g wody
-
3 jajka
-
80 g migdałów, ze skórką
-
570 g chrzanu, tartego
-
80 g majonezu
-
1 łyżka jogurtu naturalnego, gęstego1 łyżka kwaśnej śmietany gęstej
-
1 płaska łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
11.5 g
Kalorie
1889 kJ /
451 kcal
Tłuszcz
33.6 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Chrzan z jabłkami
15 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Sos tatarski
5 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Ćwikła
50 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min