Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 275 g każde)
- 100 g maku
- 60 g cukru
- 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 30 g masła
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 571 kJ / 137 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przekładaniec cytrynowy
6h 30min
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 Std. 10 Min
Makowiec z białym makiem
2h 20min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 Std. 40 Min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 Std. 55 Min
Drożdżówki z jabłkami
2 Std. 35 Min
Ciasto makowe
1h
Wieniec z makiem i morelami
1h 30min
Kringel
2 Std. 40 Min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 Std. 5 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min
Ciasto pleśniak
3h 15min