Urządzenia i Akcesoria
Ciastka francuskie z makiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuki
Składniki
-
2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 275 g każde)
-
100 g maku
-
60 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
30 g masła
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2 g
Kalorie
571 kJ /
137 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min
Rożki francuskie z serem
7 godz. 40 min
Trufle kokosowe z białą czekoladą
1 godz. 15 min
Ciasto orzechowe
1 godz. 40 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Ciasto makowe
1 godz.
Owsiane kulki z kokosem i miodem
25 min
Kringel
2 godz. 40 min