Urządzenia i Akcesoria
Karp na słodko w galarecie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
800 - 1000 g dzwonek karpia, świeżych
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
-
900 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
150 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
3 łyżeczki żelatyny w proszku
-
15 - 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
744.2 mg
Białko
30.5 g
Kalorie
894.5 kJ /
213.7 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Ryba po grecku
45 min
Sałatka śledziowa rosolli
1 godz. 15 min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Kurczak w galarecie
3 godz.
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Bigos staropolski
1 godz. 35 min