Urządzenia i Akcesoria
Karp na słodko w galarecie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
800 - 1000 g dzwonek karpia, świeżych
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
-
900 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
150 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
3 łyżeczki żelatyny w proszku
-
15 - 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
744.2 mg
Białko
30.5 g
Kalorie
894.5 kJ /
213.7 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karp w szarym sosie
1 Std. 10 Min
Śledzie po wiejsku
25 Std. 10 Min
Śledzie w sosie musztardowym
10 Std. 15 Min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min
Śledzie w kożuchu
1 Std.
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Ryba po grecku
45 Min