Karp na słodko w galarecie
TM6 TM5

Karp na słodko w galarecie

3.0 (47 ocen)

Składniki

  • 800 - 1000 g dzwonek karpia, świeżych
  • 1 ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do przyprawienia karpia
  • 900 g wody
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 150 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
894.5 kJ / 213.7 kcal
Białko
30.5 g
Węglowodany
9.7 g
Tłuszcz
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
3.1 g
Sód
744.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy