Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
TM5 TM31 TM6

Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico

4.0 (9 ocen)

Składniki

Gelato alla mozzarella di bufala

  • 200 g di mozzarella di bufala a pezzi
  • 500 g di latte intero
  • 50 g di zucchero
  • 10 g di amido di mais (maizena)

Pesto al basilico

  • 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 50 g di mandorle pelate
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1659 kJ / 396.5 kcal
Białko
10.6 g
Węglowodany
15.4 g
Tłuszcz
32.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy