Wersje kompatybilne
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato alla mozzarella di bufala
- 200 g di mozzarella di bufala a pezzi
- 500 g di latte intero
- 50 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
Pesto al basilico
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di mandorle pelate
- 100 g di olio extravergine di oliva
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1659 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20min
Mousse di formaggio di capra e menta con composta di pere
40min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Mini capresi con gelée al pomodoro
1h 30min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5 Std. 30 Min
Polpette al cotechino su crema alle patate viola
1h
Focaccine di castagne con mousse di baccalà e pomodori secchi
3 Std. 30 Min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10u. 30min
Cheesecake allo stracchino e mortadella con pistacchi
9 godz.
Gelato al Parmigiano reggiano
10小时 40 分钟
Bignè con tre mousse
2h