![Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7c42be28-21e5-4ff3-a95d-8c9ecdd8672e/Derivates/3ef94bd5-b2e2-471e-af58-f44eab92204a.jpg)
Wersje kompatybilne
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato alla mozzarella di bufala
- 200 g di mozzarella di bufala a pezzi
- 500 g di latte intero
- 50 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
Pesto al basilico
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di mandorle pelate
- 100 g di olio extravergine di oliva
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1659 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 Min
Bavarese alla liquirizia
5h 15min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 Std.
Burro all'erba cipollina
1 Std. 15 Min
Burro alla Maître d’Hotel
50 Min
Sorbetto al Gin tonic e cetriolo con tuile alla menta
3 godz. 40 min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 10 Min
Gelato al Parmigiano reggiano
10h 40min
Canapè ai carciofi e senape (per 2 persone)
20 Min
Budini aromatici al pomodoro
1 Std. 10 Min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10h 30min
Cheesecake al pesto genovese
9 Std.