![Riso cantonese allo zenzero Riso cantonese allo zenzero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FBD641B3-051F-4299-BE6F-7627D3E10E93/Derivates/1C152F82-CB97-4285-9E38-A8769A300A23.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 180 g di piselli surgelati
- 120 g di prosciutto cotto a cubetti
- 3 uova sbattute
- 250 g di riso Parboiled (cottura 12 minuti)
- 1 - 2 cucchiaio di salsa di soia, a piacere
-
1
pizzico di zenzero in polvere
lub 1 pizzico di zenzero grattugiato - 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vermicelli di riso con carne e verdure
30min
Maiale allo zenzero
25min
Riso basmati e ratatuia di melanzane
1h
Yakisoba con gamberi
30min
Riso basmati con petto di pollo marinato
1h 30min
Riso alla cantonese
40min
Pollo alla pechinese
55min
Polpette speziate e noodles
1h 10min
Arroz Rojo (Riso rosso messicano)
30min
Stufato marocchino di manzo e cous cous israeliano
1h
Maiale in agrodolce
45min
Riso al curry gamberi e verdure
40min