Urządzenia i Akcesoria
Lamb and Leek Pie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 slices
Składniki
-
unsalted butter diced100 g
-
leeks white part only, cut in pieces (3 cm)650 g
-
fresh thyme leaves3 sprigs
-
lard diced75 g
-
water200 g
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
icing sugar1 Tbsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
medium eggs 1 beaten2
-
boneless lamb leg meat, diced450 g
-
fresh parsley leaves2 Tbsp
-
fresh mint leaves2 Tbsp
-
ground black pepper¼ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
426.2 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
2397.6 kJ /
573.1 kcal
Tłuszcz
29.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
14.2 g
Węglowodany
56.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cornish Pasty
1h 30min
Bramley Apple Shortcake
1h 20min
Steamed Chocolate and Pear Pudding
1h 10min
Pulled Pork and Cider Rolls
1h
Rolled Shoulder of Lamb
2h 30min
Kedgeree
45min
Aussie Meat Pies
2h
Lemon Delicious
50min
Chicken, Wild Mushroom and Cider Pie
2h 30min
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20min
Coronation Chicken
30min
Toad in the Hole
1h