Rasam
TM6 TM5

Rasam

4.5 (14 ocen)

Składniki

  • 80 - 100 g tamarind pulp
  • 1000 g water
  • ¼ tsp cumin seeds
  • ¼ tsp black mustard seeds
  • ½ tsp white dhal (ulunthu)
  • 4 dried chillies
  • 40 g shallots, thinly sliced
  • 4 - 5 stalks curry leaves, leaves only
  • 30 g cooking oil
  • 7 garlic cloves, with skin, lightly smashed
  • 130 g tomatoes, cut in slices
  • 50 g rasam powder
  • 1 tsp salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1145 kJ / 273 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
4 g
Sód
1569 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy