Urządzenia i Akcesoria
Rasam
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portions
Składniki
-
tamarind pulp80 - 100 g
-
water1000 g
-
cumin seeds¼ tsp
-
black mustard seeds¼ tsp
-
white dhal (ulunthu)½ tsp
-
dried chillies4
-
shallots thinly sliced40 g
-
curry leaves leaves only4 - 5 stalks
-
cooking oil30 g
-
garlic cloves with skin, lightly smashed7
-
tomatoes cut in slices130 g
-
rasam powder50 g
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1569 mg
Białko
4 g
Kalorie
1145 kJ /
273 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegetable Sambar
35 min
Chapatis
1 godz.
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Prawn Biryani
1 godz. 15 min
Idli
15 godz. 40 min
Sambhar Masala
25 min
Fresh coconut chutney
10 min
Lemon rasam
40 min
Ghee Roasted Chicken
1 godz. 15 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.
Mutton Peratal
1 godz. 25 min