![Ghee Rice Ghee Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/651387a12132e606441670116e10ff69/Derivates/c69ef3a424577be07b16abe3e22cc79f42a7dc5c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g parboiled basmati rice (see tips)
- 15 g fresh ginger
- 6 garlic cloves
- 125 g yellow onion, cut in halves
- 50 g ghee
- 2 dried bay leaves
- 1 cinnamon stick
- 1 star anise
- 900 g water
- 2 tsp salt, adjust to taste
-
½
tsp vegetable stock powder
lub mushroom powder - 50 g coconut milk
- 80 g carrots, diced
- 15 g roasted cashew nuts, to garnish
- 10 g raisins, to garnish
- 10 g coriander leaves, to garnish
- 10 g mint leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 110 mg
Alternatywne przepisy
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 min
Idli
15 Std. 40 Min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 Std. 20 Min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45min
Biskut Arab (Arab Shortbread Cookies)
30min
Indian Pilaf Rice
1h
Bamia (Okra Lamb Stew)
1 Std. 50 Min
Prawn Biryani
1 Std. 15 Min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min